El vi Contino és un clàssic dels clàssics de la Rioja, un dels vins més emblemàtics i amb una gran reputació, classificat amb 94 punts R. Parker. El nom de Contino prové dels Reis Catòlics. Aquests donaven el nom de contino a l’oficial d’una guàrdia de cent soldats que vetllava «de contino» (contínuament) pels monarques i la seva família. Al contino Don Pedro de Samaniego li fou atorgada la propietat de Laserna, aquesta coincidència dona nom al celler.

Contino va ser fundat l’any 1973 per la Compañía Vinícola de España (CVNE) i la família Pérez Villota, propietària de la finca. És el primer chateu de la Rioja amb 67 hectàrees de vinyes que rodegen el celler, i va ser pioner en el concepte de vi de finca o Pago de España. Les vinyes són unes espectaculars terrasses en forma de ventall que s’obren en un meandre sobre el riu Ebre al municipi de Laserna, presidit pel celler, una casa pairal de més de 200 anys d’antiguitat.

Les varietats de raïm són la tempranillo, graciano, mazuelo i garnatxa. Els vins de Contino només s’elaboren en collites excepcionals per mantenir una qualitat extrema. Contino Reserva manté una criança, com tots els reserves, de dos anys en barriques de roure francès i un any de repòs en ampolla.

És un vi de color roig robí, intens i viu. Té un ventall d’aromes conjuntades entre una fruita discreta en confitures i uns especiats de fumats, clau, cafè i vainilla. En boca és molt fi i distingit. Amb un taní polit, té un excel·lent persistència i equilibri.

DOC: Rioja

Preu: de 25 a 30 euros