Notícies | Hosteleria

EL VI | La Revelía 17 Emilio Moro

Un vi molt cremós i envoltant que deixa un bon record afruitat al paladar
04-11-2019 08:08
0 vots
La Revelía 17 Emilio Moro

La Revelía 17 Emilio Moro

Els cellers Emilio Moro i Cepas 21 són dels més prestigiosos i consolidats de la Ribera del Duero, i els seus vins són d'extrema qualitat. Jose Moro, president dels cellers, és un gran expert en vins negres com a joia enològica.

Una vegada, en fer un tast d'un vi de raïm godello, va quedar gratament sorprès per la frescor i la profunditat que demostrava, amb una gran complexitat i capacitat de guarda, semblant a la d'un negre. El descobriment d'aquesta varietat el va fer anar a cercar el lloc idoni per poder cultivar aquesta varietat en una zona on estigués ben arrelada. Finalment la zona escollida va ser el Bierzo, en concret la Vall del Silenci a la província de Lleó, que té les millors condicions per a l'elaboració de vins blancs de gran qualitat. És una zona protegida dels vents atlàntics per la serra dels Ancares, amb sòls francs –arenosos amb una climatologia especial per al godello. Volen aconseguir un vi blanc de més renom de la zona del Bierzo.

La Revelía és la màxima expressió del raïm d'uns ceps amb una altitud de més de 600 metres sobre el nivell del mar, plantats en uns escarpats vessants en què conflueixen diferents orientacions on la maduració es retarda i aporta riquesa i personalitat. Un cop elaborat el vi fermenta en barriques de roure de 500 litres amb criança amb mares durant 8 mesos.

Una perfecta elaboració per aconseguir unes aromes netament varietals, de fruita d'os, préssec, flor seca notes fumades i pell de llimona confitada. Molt cremós i envoltant que deixa un bon record afruitat al paladar.

DO: Bierzo
Preu: de 25 a 30 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Agenda d'avui

Pedres i Barraques. Les Construccions de Pedra Seca

Pedres i Barraques. Les Construccions de Pedra Seca

Sala d'exposicions de la Casa Lluvià

Prev
Next