Notícies | Hosteleria

El VI | L'avi Arrufi 16

L'Avi Arrufí està considerat dels millors vins catalans
19-10-2019 17:11
1 vot
Un vi pels amants de vins blancs de guarda, estructurats i amb notes de fusta

Un vi pels amants de vins blancs de guarda, estructurats i amb notes de fusta

Celler Piñol està situat al centre medieval de Batea en la D.O. Terra Alta. És un celler familiar i històric que va començar a elaborar vins als anys quaranta i l'any 1995 van modernitzar en alta tecnologia el celler. La passió i l'amor pel vi i la terra, el fruit que ara recullen i els vins que s'elaboren no hauria estat posible sense els avantpassats de la família. Després de conrear la vinya durant quatre generacions s'elaboren vins que són verdaderes obres d'art embotellades de nom, cada un d'ells.

Una situació geogràfica privilegiada pel cultiu de la vinya, així com la multitud de microclimes diferents presents a la Terra Alta, fan d'aquestes vinyes el lloc idoni per elaborar aquests grans vins.

L'Avi Arrufi és el reconeixement sobretot al vincle familiar, una estructura que ha fet creixer al llarg del temps el coneixement de fer millors vins. L'Avi Arrufi és el representant de la família i el celler.

El vi està elaborat amb gatnatxa blanca de vinyes situades a 450 mtres, sobre el nivel del mar, d'uns sòls d'argilo-calcaris de més de 50 anys. El seu tast és d'un vi potent i complexa. Aromes a fruita blanca, préssec, espècies, notes fumades de la fusta i tocs minerals. En boca és molt gustós, equilibrat i de llarg postgust.

L'Avi Arrufí està considerat dels millors vins catalans, molt premiat, està valorat amb 94 punts per la guia Peñin i 92 punts Parker, medalla d'or al concurs de garnatxes del món. És un vi pels amants de vins blancs de guarda, estructurats i amb notes de fusta que gastronímicament fan grans madiratges inclós amb carn.

DO: Terra Alta
Preu: de 22 a 25 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Agenda d'avui

Pedres i Barraques. Les Construccions de Pedra Seca

Pedres i Barraques. Les Construccions de Pedra Seca

Sala d'exposicions de la Casa Lluvià

Prev
Next