Notícies | Hosteleria

EL VI | Fontbories de Corbières

Un vi expressiu i estructurat de molt bona maduresa
07-10-2019 09:26
0 vots
Fontbories de Corbières

Fontbories de Corbières

La denominació d’origen Corbières és molt extensa, situada al departament d’Aude al sud de França, delimitada per les ciutats de Perpinyà, Narbona i Carcassona, en la qual és difícil imaginar que es cultivi altra cosa que raïm. A causa de la seva gran extensió geogràfica, la regió de les Corberes (Corbières en francès), és molt diversa en paisatges, terrers i clima. Un país ple de contrastos, i això fa que els seus vins siguin molt interessants.

Ubicada dins el Llenguadoc, els seus terrers estan compostos per 11 tipus de sòls diferents, cadascun amb les seves peculiaritats. Dins d’un clima mediterrani amb tramuntanes i ràfegues de vent violentes que refresquen i assequen l’ambient. Les varietats de raïm que s’hi cultiven són: garnatxa, syrah, mourvèdre i carignan.

Camplong és un petit poble de 270 habitants al cor de les Corberes, al peu de la muntanya d’Alaric, que el protegeix dels forts vents. El seus sòls són de Lagrasse, pedragosos, d’argila blanca i pedra calcària.

La unió de viticultors de Camplong elabora el vi Fontbories de les varietats autòctones. És un vi expressiu i estructurat de molt bona maduresa. Aromes atractives i fresques de fruita vermella , cacau, cuirs, sotabosc i espècies dolces. Medalla d’Or al Concurs de París 2018

DO: AOC Corbières
Preu: de 12 a 15 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook