Hi ha vins que ens transmeten unes bones sensacions, i aquest Lledoner ens recorda la tardor. La seva fragància és de fruita de bosc vermella i negre, gerds, mores, fulles seques, herbes de sotabosc, molta frescor, alegre i llaminer. Textura agradable, sedosa i lleugera, molt afruitat en boca. De fàcil de beure i plaent final -li vaticino un bon maridatge amb un plat de rovellons, senzills, fets a la planxa amb all i julivert-, la fruita i el taní rodó d’aquest vi s’uneix amb l’amargor i el toc resinós del rovelló i ens deixa un bon regust de plaer.

Lledoner del Nord és un vi ideat per Wineissocial, una xarxa social de vins, composta per grans sommeliers, en què tasten i cerquen els millors vins, i el Celler Espelt Viticultors de l’Empordà. És un celler molt bon elaborador de vins, de llarga tradició, que atresora un gran patrimoni vinícola. Anna Espelt és l’enòloga i l’ànima del celler, és molt dinàmica i creativa.

El Lledoner és com anomenen a l’Empordà la garnatxa. Els sòls són de sauló, una terra sorrenca que prové del granit, dona vins frescos i elegants. La seva elaboració és d’una tècnica de maceració carbònica, s’inicia una fermentació al dipòsit amb raïms sencers. La fermentació comença dins de cada gra. Aquest procés fa vins més afruitats.

El vi Lledoner del Nord és un vi fresc i divertit, un vi jove, sense criança, per beure sense preocupacions i poder disfrutar entre amics.

DO: Empordà

Preu: de 10 a 12 euros