Notícies | Hosteleria

EL VI | Valtravieso Reserva 2015

La qualitat d'aquest reserva està més que demostrada en premis obtinguts
23-09-2019 07:50
0 vots
Valtravieso Reserva 2015

Valtravieso Reserva 2015

Aquest Reserva de Valtravieso aconsegueix reunir, dins un model clàssic de vi, una elegància i finesa molt atractives, sense perdre la concentració que el pas del temps s’ha cuidat de domar i llimar per aparèixer en una estructura rodona i equilibrada. Ens aporta una fragància de fruita madura dolça, amb tocs especiats de toffee i regalèssia.

En boca és estructurat, però mimat per unes barriques que han acabat d’arrodonir el sabor, l’acidesa i un taní tranquil i serè.

Valtravieso és un celler que es remunta al 1983, en les plantacions de les primeres vinyes a la finca la Revilla, d’on surt aquest vi. Són les vinyes més altes de la Ribera del Duero, a 915 metres d’altitud, dins el municipi de Piñel de Arriba, a la província de Valladolid. Vinyes de sòl calcari, amb un clima amb una forta inversió tèrmica, vents constants i una pluviometria escassa, juntament amb unes tècniques de vinificació de precisió, que aporten unes característiques que diferencien els seus vins.

Un altre tret diferencial són les varietats utilitzades per elaborar els seus vins: a més de la tinta fina, hi afegeixen merlot i cabernet sauvignon, molt ben adaptades en aquesta zona. Amb un pas per barriques de 15 mesos i un repòs en ampolla de 18 mesos més.

No és un celler tan conegut, però la qualitat d’aquest reserva està més que demostrada en premis obtinguts, i el seu preu és el d’un criança (de la Ribera del Duero, és clar).

DO: Ribera del Duero
Preu: de 20 a 25 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Agenda d'avui

Pedres i Barraques. Les Construccions de Pedra Seca

Pedres i Barraques. Les Construccions de Pedra Seca

Sala d'exposicions de la Casa Lluvià

Prev
Next