Així és com defineix el crític més influent de vins, Robert Parker, el vi Hécula: «Problablement és massa bo. Ningú s'espera un gran vi excepcional a aquest preu».

Hécula és un vi de Bodegas Castaño, situades a Yecla (Múrcia), una regió vinícola que, a pesar dels esforços per demostrar el contrari, suporta la mala fama d'elaborar vins a granel senzills i de poca complexitat. I és que la família Castaño ha treballat molt per canviar les coses, diverses generacions de tradició vinícola, i el 1970 van decidir elaborar els seus propis vins i embotellar-los, una actitud que va semblar molt atrevida en una zona on regnava el vi a granel. Llavors i encara ara els motiva la mateixa meta: la qualitat. El 1985 aconsegueixen un gran prestigi en els seus vins joves i de criança, també us recomano efusivament el seu vi Castaño Dulce, un vi negre amb sucre residual natural que és una meravella. Per a la millora constant de la seva qualitat disposen d'un patrimoni vinícola de vinyes velles de 60 a 80 anys de la varietat autòctona de la zona: la monestrell, que en aquesta zona està en el seu hàbitat, s'adapta perfectament a les diferents temperatures, amb estius molt calorosos i hiverns molt prolongats i freds, i llargs períodes de sequera en què la producció fa un descens considerable.

Hécula és un vi 100% de la varietat monestrell, és intens, corpulent i d'agradable textura. Amb un bon ventall d' aromes on predomina la fruita madura, les espècies, violetes i bombons de licor. En boca és càlid, d'agradable sabor.

DO: Yecla

Preu: de 6,5 a 8 euros