San Alejandro és una cooperativa fundada el 1962, però que el 1996 va experimentar una notable modernització del seus mitjans tècnics. És a Miedes, a 80 km de la capital, Saragossa, situada a la vall de Perejiles, que té una altitud mitjana de 758 m, el que atenua les dures condicions del clima continental aragonès.

El raïm garnatxa és el protagonista principal, que li aporta cos, fruitositat, sabors de fruita madura i carnositat, especialment les vinyes velles, que sorprenen per la seva concentració i complexitat.

Vestit en una criança de deu mesos en barriques de roure, trobem un vi en el qual preval la fruita per sobre de la fusta. Amb qualitat de reserva, mereixedor de molts premis i altes puntuacions en guies com la Peñin i la Parker, aquest 2017 ha obtingut la medalla d'or al Grenache du monde, i té un preu molt assequible. Un vi espectacular que no defraudarà ningú i enamorarà molta gent: molt natural i senzillament brillant. Ideal tant si feu d'amfitrions con si esteu convidats (no és de bon protocol portar vi si es va a casa d'algú, però si hi ha confiança, endavant).

DO: Calataiud

Preu: de 8 a 10 euros