Notícies | Hosteleria

EL VI | Garnatxa de Cérvoles 17

Un vi que aposta per la seva puresa, sense maquillatges
03-09-2019 12:35
0 vots
Garnatxa de Cérvoles

Garnatxa de Cérvoles

Cérvoles celler està ubicat a la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues. És Tomàs Cusiné qui està al capdavant del celler, gran enòleg i viticultor, bon coneixedor de la comarca.

La seva excel·lent labor des de la primera collita el 1997 es fonamenta en una estricta i acurada elaboració dels seus vins, d'alta concentració i complexitat, que transmeten els seus terrers de tons mediterranis. Això ha contribuït a situar-los al cim dels vins espanyols, formant part dels selecte grup de «Los Grandes Pagos d'España». L'essència del celler és la viticultura de muntanya, amb 35 hectàrees de vinya a una altitud de 800 metres, als peus de la serra de la Llena, frontera natural amb la comarca del Priorat.

Tomàs Cusiné té el prestigi de ser un gran assemblador de vins però en aquest vi d'una sola varietat aposta per la seva puresa, sense maquillatges, vol donar protagonisme a la garnatxa, sense cap pas per barrica. La seva elaboració no és pas senzilla: es veremen les diferents parcel·les de garnatxa de diferents maduracions i es vinifiquen separadament amb tota la raspa. El resultat és un vi de garnatxa d'excel·lent qualitat, madura però amb bona acidesa. És directe, franca i autèntica, de les millors que he tastat mai.

Gran diversitat aromàtica, molta fruita, flors seques i herbes espècies. En boca ens parla de la raspa que acarona el paladar amb una sensació fresca i plaent. Un excel·lent vi cada glop del qual et convida a fer-ne un altre. 

DO: Costers del Segre
Preu: de 16 a 18 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook