Notícies | Hosteleria

EL VI | Suneus negre

Un vi que els elaboradors defineixen com «confitures del Mediterrani»
29-08-2019 07:26
0 vots
Suneus negre

Suneus negre

És un vi negre jove de l'Empordà d'un color negre cirera picota, amb una aroma afruitada que recorda la fruita negra madura. Notes de grosella, pruna i confitures dolces. En boca és saborós, atractiu, molt rodó i fresc. Tanins ben integrats amb una suau acidesa. Elaborat preferentment amb la varietat empordanesa garnatxa negra i la resta amb merlot i syrah que es complementen per aconseguir l'excel·lent vi obtingut. Les vinyes de més de 20 anys, situades entre Vilamaniscle i Rabós d'Empordà, estan certificades per CCPAE, són ecològiques i tenen rendiments inferiors a 2.500 quilos/hectàrea. Els raïms es recullen en el seu moment òptim de maduresa fenòlica. Maceració pre i post fermentativa per obtenir color i aromes afruitades. Un vi que els elaboradors defineixen com «confitures del Mediterrani». Criança de sis mesos en botes de roure amb mínims processos de clarificació. Vi fresc i atractiu que s'ha de degustar fresc. Fa un maridatge perfecte amb les creps de bolets i espinacs que ens proposa Paco Castro al restaurant La Vinya de Garriguella.

El celler elaborador: AV Bodeguers, Porta de l'Albera, s.l., està situat a Vilamaniscle, al cor del massís de l'Albera, a prop del golf de Roses i amb vistes al Mediterrani. És un projecte que van iniciar Carles Alcàcer i la seva família l'any 2002. En Carles ens va deixar massa aviat, però el seu fill Ferran i la resta de la família el segueixen i el tiren endavant per complir el seu somni vitivinícola. El Suneus negre jove fou guardonat amb Fulla d'Or al Concurs de Vins i Caves de Catalu-nya, Girovi, en una de les seves edicions. Amb aquest escrit vull retre homenatge a Carles Alcàcer, home de bé i enamorat de les terres empordaneses.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook