És un vi negre jove de l'Empordà d'un color negre cirera picota, amb una aroma afruitada que recorda la fruita negra madura. Notes de grosella, pruna i confitures dolces. En boca és saborós, atractiu, molt rodó i fresc. Tanins ben integrats amb una suau acidesa. Elaborat preferentment amb la varietat empordanesa garnatxa negra i la resta amb merlot i syrah que es complementen per aconseguir l'excel·lent vi obtingut. Les vinyes de més de 20 anys, situades entre Vilamaniscle i Rabós d'Empordà, estan certificades per CCPAE, són ecològiques i tenen rendiments inferiors a 2.500 quilos/hectàrea. Els raïms es recullen en el seu moment òptim de maduresa fenòlica. Maceració pre i post fermentativa per obtenir color i aromes afruitades. Un vi que els elaboradors defineixen com «confitures del Mediterrani». Criança de sis mesos en botes de roure amb mínims processos de clarificació. Vi fresc i atractiu que s'ha de degustar fresc. Fa un maridatge perfecte amb les creps de bolets i espinacs que ens proposa Paco Castro al restaurant La Vinya de Garriguella.

El celler elaborador: AV Bodeguers, Porta de l'Albera, s.l., està situat a Vilamaniscle, al cor del massís de l'Albera, a prop del golf de Roses i amb vistes al Mediterrani. És un projecte que van iniciar Carles Alcàcer i la seva família l'any 2002. En Carles ens va deixar massa aviat, però el seu fill Ferran i la resta de la família el segueixen i el tiren endavant per complir el seu somni vitivinícola. El Suneus negre jove fou guardonat amb Fulla d'Or al Concurs de Vins i Caves de Catalu-nya, Girovi, en una de les seves edicions. Amb aquest escrit vull retre homenatge a Carles Alcàcer, home de bé i enamorat de les terres empordaneses.