Notícies | Hosteleria

La pastisseria barcelonina Ochiai guanya el premi al Millor Panettone de l'estat

El jurat del certamen n'ha destacat la seva «frescor, suculència i alveolat»
19-11-2018 17:27
0 vots
Els responsables d'Ochiai Pastisseria i el seu panettone Ochiai Pastisseria/Twitter

Els responsables d'Ochiai Pastisseria i el seu panettone Ochiai Pastisseria/Twitter

La pastisseria Ochiai, dirigida pel reboster Jordi Morelló a Barcelona, ha guanyat el tercer Concurs Millor Panettone Artesà d'Espanya amb un producte que ha destacat "pel seu frescor, suculència i alveolat".

Ochiai va ser fundada el 1983 pel japonès Takashi Ochiai, que es va instal·lar a Barcelona en els anys 80 després de formar-se en diversos països d'Europa, i ha aconseguit altres premis com el de Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya, el 2013.

El certamen celebrat a Milà (Itàlia) i organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona des del 2016 davant l'auge del consum d'aquest dolç italià a Espanya, ha comptat amb un jurat internacional expert en la matèria com Pierre Paolo Magni, Massimo Tutuani i Andrea Besuschio, a més de, entre d'altres, el guanyador de l'anterior edició, Oriol Balaguer.

L'origen del panettone podria remuntar-se al 1490 gràcies al jove aristòcrata Ughetto Atellani de Futi, que es va fer aprenent per poder estar al costat de la filla d'una pastisser de Milà per a la qual va crear un pa ensucrat amb forma de cúpula amb fruites confitades i aroma de llimona i aranja que va tenir molt d'èxit entre els clients, que el demandaven com "el pa de Toni".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook