Notícies | Hosteleria

La pastisseria barcelonina Ochiai guanya el premi al Millor Panettone de l'estat

El jurat del certamen n'ha destacat la seva «frescor, suculència i alveolat»
19-11-2018 17:27
0 vots
Els responsables d'Ochiai Pastisseria i el seu panettone Ochiai Pastisseria/Twitter

Els responsables d'Ochiai Pastisseria i el seu panettone Ochiai Pastisseria/Twitter

La pastisseria Ochiai, dirigida pel reboster Jordi Morelló a Barcelona, ha guanyat el tercer Concurs Millor Panettone Artesà d'Espanya amb un producte que ha destacat "pel seu frescor, suculència i alveolat".

Ochiai va ser fundada el 1983 pel japonès Takashi Ochiai, que es va instal·lar a Barcelona en els anys 80 després de formar-se en diversos països d'Europa, i ha aconseguit altres premis com el de Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya, el 2013.

El certamen celebrat a Milà (Itàlia) i organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona des del 2016 davant l'auge del consum d'aquest dolç italià a Espanya, ha comptat amb un jurat internacional expert en la matèria com Pierre Paolo Magni, Massimo Tutuani i Andrea Besuschio, a més de, entre d'altres, el guanyador de l'anterior edició, Oriol Balaguer.

L'origen del panettone podria remuntar-se al 1490 gràcies al jove aristòcrata Ughetto Atellani de Futi, que es va fer aprenent per poder estar al costat de la filla d'una pastisser de Milà per a la qual va crear un pa ensucrat amb forma de cúpula amb fruites confitades i aroma de llimona i aranja que va tenir molt d'èxit entre els clients, que el demandaven com "el pa de Toni".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Agenda d'avui

Exposició 'Martorell en temps de Joan Cererols'

Exposició 'Martorell en temps de Joan Cererols'

Centre d'Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna

Prev
Next