El cuiner italià Davide Oldani ha instal·lat el seu «cucina pop» a l'Hotel Cotton House de Barcelona fins al 31 de juliol.

El polifacètic xef, estrella Michelin pel seu restaurant D'O de Milà, està considerat com una de les figures més rellevants de la cuina italiana contemporània i estén la seva creació al disseny de la coberteria i del parament, que també ha traslladat a Barcelona.

Oldani va fundar el seu primer restaurant D'O a l'any 2003 i l'any següent va rebre una estrella Michelin per una cuina basada en la tradició però que no cessa d'innovar.

En la seva proposta de menú inclou grissini al cacau amarg i arròs venere, un pa al vapor gratinat amb formatge grana padano, pagre amb bearnesa al tomàquet o el tiramisú que porta el seu nom.

El mateix cuiner defineix la seva cuina com «saborosa, saludable, lleugera i variada» i el seu propòsit és oferir «gastronomia d'alta qualitat a un preu assequible».

Després de treballar amb grans de la cuina italiana com Gualtiero Marchesi, Davide Oldani ha encunyat un estil propi que defineix com «cucina pop».

En el seu decàleg de la «cucina pop», Oldani destaca la importància del «equilibri dels contrastos»; el contenidor ha de enaltir el contingut; tot negoci ha de ser rendible, però els preus han de ser honestos; hi ha una oportunitat en cada error; curiositat i observació són les millors eines per entendre i interpretar les necessitats dels teus clients; i la salut i el benestar dels seus clients és una de les prioritats del xef.

Oldani també té en compte que «cada ingredient, del més modest al més exclusiu, mereixen el mateix respecte i tracte», «el vi ha de servir-se en la seva justa mesura, ni molt poc ni massa», «la marca ha de ser fàcil de recordar i tenir impacte »i no s'ha de comprar mai menjar quan estiguis afamat, per així reduir el malbaratament.

A la intervenció efímera d'Oldani, segona després de l'experiència al Cotton House Hotel de 2017 amb el cuiner indi Atul Kochhar, que atresora una estrella Michelin al seu restaurant londinenc Benarés, seguirà el proper any una tercera proposta, en aquesta ocasió, amb un cuiner espanyol, anuncien en l'establiment.