Notícies | Hosteleria

Els germans Torres investiguen nous usos culinaris dels plàtans

Inicien una campanya que culminarà a final d'any amb la publicació d'una guia-manual
18-07-2018 13:12
0 vots
Sergio Torres i Javier Torres. EFE

Sergio Torres i Javier Torres. EFE

Els germans Sergio i Javier Torres obren noves línies gastronòmiques per al plàtan de les Canàries en una campanya que culminarà a final d'any amb la publicació d'una guia-manual per a professionals, que inclourà a més un receptari.

En la presentació de la campanya, Sergio Torres ha explicat que la intenció és "veure el plàtan des d'una altra perspectiva, com un ingredient i no com una fruita".

De fet, ha assenyalat el cuiner, estan treballant en el laboratori d'investigació del seu nou restaurant Cocina Hermanos Torres "bàsicament en receptes salades".

En aquestes noves perspectives, s'inclouen, segons el xef, fermentats, alcohols de plàtan o envinagrats similars als que es fan amb maduixes, barrejats amb vinagre i sucre.

Javier Torres ha confessat que sempre han estat "uns apassionats del plàtan" i l'ha qualificat com "un superproducte nostre i únic al món, que pot substituir l'ou, la patata i fins i tot al blat, deshidratant-lo i molent-lo fins a obtenir una farina de plàtan".

Per a Javier Torres, "el plàtan canari és més suau i més elegant que la banana, que és més farinosa i més dura" i aquestes diferències tenen a veure amb el fet que "el plàtan canari madura sis mesos a la planta, mentre que la banana només tres".

Des d'un punt de vista nutricional, el plàtan de les Canàries té més potassi, sucres idonis per a la pràctica esportiva i l'aminoàcid essencial triptòfan, que millora els nivells de serotonina, i, per tant, el benestar de la persona.

La publicació que editarà Plàtans de les Canàries a final d'octubre, reunirà unes 35-40 receptes, de les quals al seu torn sortiran noves receptes.

Encara que la guia estigui dirigida als professionals, que poden aprendre noves aplicacions culinàries dels plàtans, també podrà ser útil per a un públic en general, ja que inclourà consells per a la seva conservació o per al seu ús quan ja estan molt madurs.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook