Nandu Jubany obrirà el proper 3 de juliol el seu nou projecte a Barcelona, ??Pur-impur, un espai centrat en "l'estima i l'autenticitat del producte", en què la cuina tindrà un protagonisme especial de cara als comensals.

Situat al Passatge de la Concepció de Barcelona, ??just al costat del seu restaurant Petit Comitè, Pur vol ser "un homenatge al producte i els productors en tots els sentits".

Segons el cuiner, Pur és el resultat de "anys d'ofici i d'una vida gaudint de la cuina, donant-me compte que el producte, els productors i el respecte a l'entorn són l'essència de tot".

L'espai de la planta baixa, on està ubicat el restaurant, té la cuina completament oberta al centre, de manera que els comensals gaudeixen de la demostració culinària en tot moment.

Jubany assegura que treballaran per oferir cada dia el millor producte i extreure el sabor més autèntic, i la millor mostra és un expositor a l'entrada amb els productes del dia que es podran cuinar, des de peix a verdures o fruites i l'absència de congelador a l'establiment.

Al contrari que a Can Jubany, la seva estrella Michelin de Calldetenes (Barcelona), en Pur "no hi haurà escumes" ni grans artificis i l'equip del xef treballaran per "no fer malbé el que ja és perfecte: el producte".

Pur compta amb capacitat per a 40 comensals i amb un equip liderat per Maties Coll, a la cuina, i Joan Pedra, a la sala. L'espai es completa a la planta subterrània amb impur, un espai "més gamberro", una cocteleria pensada per prendre una copa, per rematar un dinar a Pur, o per a festes i celebracions.

Al capdavant de impur haurà els coctelers Adrià Batlle i Martí Solà, que han preparat una carta amb 15 còctels de creació pròpia, on predominen els ingredients locals, una vintena de còctels clàssics de tot el món amb innovacions-sis licors casolans.

Tots dos espais han estat dissenyats per Lagranja Design, l'estudi de disseny d'interiorisme i producte liderat per Gabrielle Schiavon i Gerard Sanmartí, que també va dissenyar Petit Comité a Barcelona i els tres restaurants de Jubany a Singapur: Foc, Foc Sentosa i Pim Pam Foc.