El restaurant Canonge de Manresa, gestionat per Ampans, està de celebració. Acaba de complir els seus primers 10 anys de vida i ho fa havent donat feina en la darrera dècada a 21 persones amb discapacitat i amb necessitats de suport. Actualment hi treballen de forma estables 13 persones, que desenvolupen les tasques de cambrers i ajudants de cuina.

Segons explica Ampans, el Canonge va ser una aposta per crear oportunitats laborals per les persones amb discapacitat, amb l´objectiu de crear llocs de treball dignes i amb reconeixement social. És una fórmula, segons assenyala Toni Espinal, director d'Ampans, replicable i que l´entitat estudia ampliar i acompanyar entitats i organitzacions socials que també es plantegen entrar en el sector de la restauració.

Aquest divendres ha tingut lloc a l'establiment la presentació en premsa del programa d´actes. Espinal hi ha estat acompanyat per Janeta Camps, membre de l´equip directiu d´Ampans, que ha recordat les persones que han col·laborat amb el Canonge al llarg d´aquests anys, com el xef Nandu Jubany, que va ajudar l´entitat a reorientar la proposta gastronòmica i d´espai del Canonge, i de la Fundació Alícia i les Cuineres del Bages, que han cedit alguns dels seus plats a la carta del restaurant.

El testimoni de Mercè Magem, mare d´Enric Vall, cambrer del Canonge des de fa 2 anys, ha explicat el que ha significat la feina del seu fill. La Mercè ha destacat l´esperit de superació del seu fill pel repte que li suposa la feina i ha agraït el suport rebut en tot moment per l´equip del Canonge.

Al seu torn, la Marta Padró i l´Albert Altarriba, amb 6 i 2 anys d´experiència al Canonge, respectivament, s´han afegit a l´acte expressant la seva il·lusió per la feina que fan cada dia.