El nou vi del Bages, Singular Blanc-11

1 vot
El nou vi del Bages, Singular Blanc-11

Un vi bagenc, gustós, afruitat i groguenc

Els viticultors del Bages estan fent un gran esforç per recuperar el prestigi dels vins amb el conreu i l’elaboració de varietats nobles que tenen una gran acceptació del mercat. A aquesta comarca que la tradició vinícola li ve de lluny, fins i tot l’origen etimològic del nom pot tenir una relació directa amb Bacus, el déu del vi. Un d’aquests viticultors que han sabut fer més bé els deures és el Celler el Molí, situat als peus del turó del Collbaix, i que elabora vins de primera qualitat respectant l’entorn amb el segell d’Agricultura Ecològica. Després de l’èxit aconseguit amb el seu vi Singular Cabernet Sauvignon, nascut d’una vinya privilegiada, molt premiat i considerat un dels millors cabernets del país, ara la novetat és Singular Blanc del 2011, de raïm macabeu de la vinya Mas Bosch plantada per l’avi de Josep Maria Claret l’any 1934. Vinya privilegiada, única, pel seu sòl arenós diferent de la resta i el seu entorn. Una selecció de raïm molt acurada, escollint els més rossos i petits i, en arribar al celler, mimats. És fermentat i criat amb les seves lies durant quatre mesos en barriques de roure francés. El vi és d’un color groc amb reflexos daurats. Les aromes són com una gran orquestra en bona sinfonia, sense ningú que desafini. Notes de fruita tropical madura, molts fruits secs, records torrats i espècies. En boca és molt gustós, voluminós, llarg i persistent i fresc. El que més convenç és el «postgust» molt agradable que perdura durant molta estona en boca.

 

DO: Pla de Bages
Preu: de 22 a 25 euros

 

Pilar Garcia.
Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació