Ous en cocotte amb fantasia

INGREDIENTS:
- 8 ous de gallina
- 1 / 4 l de crema de llet
- 100 g de pèsols frescos de Llavaneres
- 150 g de pernil extremeny de pota negra
- 2 c / s de mantega
- Sal, pebre
- 10 cl d'oli d'oliva
- 1 gra d'all
- 1 c / s de pebre vermell dolç
- 1 c / s de vinagre de xerès
Prepara vuit cocottes petites amb la mantega fosa, amb un pinzell. Trencar un ou per cocotte. Salpebrar la crema de llet i abocar un raig en cada cocotte.
Blanquejar els pèsols, refredar-los en aigua amb gel i repartir-los entre les cocottes. Tallar el pernil en talls i disposar-les en els recipients.
Fregir l'all en l'oli d'oliva i retirar-lo quan estigui daurat. En el mateix oli, quan s'hagi refredat, incorporar el pebre vermell i el vinagre.
Escalfar les cocottes obertes sobre una planxa i, quan el contingut entri en ebullició, retirar-les, amanir amb 1 c / s cadascuna d'oli de pebre vermell i tapar-les.
En lloc de pèsols, en funció de la temporada i dels nostres gustos personals, podem fer múltiples variacions: amb tòfona, amb gambes, amb espàrrecs de marge, amb salmó fumat i un llarguíssim etcètera. Tot depèn de la fantasia del cuiner i del comensal.
El més... d'Oci
- Entrades gratuïtes per veure el Circ Històric Raluy
- Aquest és el sou que cobra Jesús Cintora per cada entrega de ''Las cosas claras'
- Colau agraeix a 'Masterchef' promoure l'alimentació sostenible
- Sèries i pel·lícules que no et pots perdre aquest cap de setmana
- Quan i on veure «Eso que tú me das», l'última entrevista de Jordi Évole a Pau Donés
- Bad Bunny i Rosalía revolucionen el programa estatunidenc «Saturday Night Live» cantant en espanyol
Llibre de receptes
Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...