Bledes amb gambes

0 vots
Bledes amb gambes

INGREDIENTS:

  • Ingredients per a 4 persones: 125 g de cuetes de gamba
  • 1 cullerada sopera de farina
  • Un got i mig de llet
  • 90 g de mantega
  • Sal.

Les fulles de bleda es renten, tallant les tiges de manera que només quedin uns 10 centímetres de la penca -part blanca de la tija-. Es posen senceres en un recipient amb aigua i sal perquè coguin al forn microones durant uns 15 minuts al 100% de potència. Si veiéssim que transcorregut aquest temps estan poc cuites, es deixen 5 minuts més. Un cop cuites les fulles, s'estenen sobre un drap perquè s'escorrin. A la batedora es posa la llet, la farina, la mantega i unes retallades de les vores de les fulles de bleda que tenim cuites. Es bat tot bé fins que quedi de color verd. Les fulles de bleda, ja cuites, es dobleguen tres o quatre vegades sobre el tros de penca de tal manera que quedi cada fulla en forma de caneló. Es van col·locant en una font procurant que no estiguin molt estretes. S'aboca per sobre la salsa que tenim preparada i es posa a coure al microones durant 5 minuts al 100%. Transcorreguts aquests es sacseja la font i s'afegeixen les gambes pelades en cru. Es torna a ficar al microones durant uns altres 5 minuts més a la mateixa potència. Es gratina lleugerament i se serveix.