Raviolis de gamba amb oli de tòfona

0 vots
Raviolis de gamba amb oli de tòfona

Una proposta de Toni Sabas, xef de La Llar del Pagès

INGREDIENTS:

  • Ingredients: Gambes mitjanes (fresques o congelades). 24 peces
  • Bolets del temps. 400 grams
  • Ceba de Figueres. Una peça
  • Gra d’all. Una peça
  • Oli d’oliva. A disposició
  • Oli de tòfona. A disposició
  • Porradell. Un polsim
  • Sal. Al gust
  • Pebre negre mòlt. Al gust.

Per preparar el plat, haurem de seguir aquest procediment: en primer lloc, netejarem els bolets i els tallarem ben petits. Trinxarem la ceba juntament amb l’all.

Posteriorment, tallarem ben petit el porradell, traurem el cap a les gambes, en pelarem la cua i guardarem els caps per a altres aplicacions. Després de netejar-los l’intestí, les tallarem al llarg pel mig i n’ajuntarem dues. Les posarem entre dues làmines de paper film i les aixafarem amb un corró. La mateixa operació la farem amb les altres cues, de manera que ens quedaran tres rodanxes fines de gamba per ració.

En una paella amb oli calent, saltarem els bolets juntament amb la barreja de ceba i all, fins que ens quedin a punt de sal i textura per menjar.