Bacallà amb pomes

1 vot
Bacallà amb pomes

INGREDIENTS:

  • Per a 4 persones
  • 1/2 kg de bacallà a trossos
  • 100 g de panses
  • 2 pomes
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 pastilla de brou
  • 12 ametlles torrades:100 g de pinyons
  • 1/4 kg de tomàquet
  • 1 ceba, 4 grans d'all
  • farina
  • pebre
  • oli
  • sal

Els trossos de bacallà, un cop dessalats, se secan amb un drap, i s'arrebossa en farina i es fregeixen en oli bullent. Ja daurats, es reserven. Les panses es remullen en aigua durant dues hores aproximadament. Les pomes s'introdueixen en aigua bullint, nomès dos minuts, i després es deixen refredar.

Quan estiguin fredes, es pelen, es treuen les llavors i es tallen en quadradets petits. Apart, en una cassola de fang amb una mica d'oli es freigeix la ceba picada molt fina. Abans de daurar-se, s'afegeix el tomàquet, net i tallat en trossos. Es cou durant uns minuts i s'incorpora en aquest punt les panses escorregudes i els piñols, i es remulla tot bé. Amb el cubet de caldo, una mica de pebre i aigua, es prepara una tassa gran de caldo, que s'uneix a la salsa, i es manté en el foc durant 10 minuts.

 

Mentre, en el morter es pica el pa i les ametlles, es deslíen amb una mica de salsa i es barreja tot. Es deixa al foc diversos minuts més. A continuació, es passa el preparat pel passapuré. S'aboca la salsa a la cassola juntament amb el bacallà i la poma tallada a quadrats i es posa de nou al foc durant 10 minuts més. Poc abans de retirar la cassola del foc, es rectifica de sal i s'empolvoren els alls molt picats -poden suprimir si no agraden-. Se serveix en la mateixa cassola.

 

El truc: Bacallà saborós

Quan es cou el bacallà cal anar amb compte que no bulli, doncs s'endureix. Tampoc s'ha de coure molt de temps, ja que perd la seva textura i es torna més corretjós.