Bacallà a la moderna

0 vots
Bacallà a la moderna

INGREDIENTS:

  • Per a 6 persones
  • 1/2 kg de patates
  • 2 ous
  • 1 llauna de pebrots
  • 1 dent d'all
  • bitxo
  • julivert
  • 1/2 kg de bacallà a trossos
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1 llauna petita de tomàquet
  • 1 ceba petita
  • farina
  • llorer
  • oli

El bacallà, un cop dessalat, es neteja la pell i les espines, s'arrebossa lleugerament en farinai un ou batut i es fregeix abundantment en oli bullent. Els trossos, ja fregits, es passen a una cassola i es reserven.

A continuació, es prepara la salsa fregint, en el mateix oli del peix -colat-, la ceba picada molt fina, amb una mica de bitxo -que es pot suprimir-, mitja fulla de llorer amb tomàquet. En el morter es pica l'all i el julivert, es desfà la barreja amb el vi blanc, es cola, s'afegeix a la salsa i s'asaona tot amb sal. Durant 5 minuts es deixa coure i es verteix després sobre el bacallà.

La cassola s'introdueix al forn a una forta temperatura durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, i amb el peix ja al seu punt, es serveix adornat amb patates fregides i tires de pebrot.