Mandonguilles de peix

1 vot
Mandonguilles de peix

INGREDIENTS:

  • Per a quatre persones
  • 1 dent d'all
  • 1 plat de farina
  • pa
  • 1/2 litre d'aigua per coure el lluç
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llaure
  • 1/2 quilo de lluç
  • 1 got de llet calenta
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 ou
  • 2 gots d'oli
  • Per la salsa
  • 6 cullerades soperes d'oli
  • 1 cullerada de farina
  • sal

Primer es posa el pà en una tassa amb una mica de llet calent per que s'estovi. Mentrestant, a la cassola amb aigua i sal, es posa el lluç i quan comenci a bullir es deixa coure durant 15 minuts. Un cop fred, es neteja la pell i espines i s'esmolla.

En un bol es posa el lluç esmollat, la molla de pa estovada, l'all trossejat i el julivert. Es barreja tot ben barrejat i finalment s'incorpora l'ou batut. A tot se li dona unes voltes i es van formant les mandonguilles, passant-les, a continuació, per farina

En una paella amb una mica d'oli, es fregeix l'all, s'afegeix una cullerada de farina, es remou bé i, finalment, es verteix mig litre de brou al lluç i el llorer. Es deixa coure durant 15 minuts, es passa pel chino i es verteix a una cassola.

Les mandonguilles es freigeixen amb oli ben calent. Es passen a la cassola i es deixa caoure tot abans de servir-ho.

 

Consell:

Per als plats que requereixen una salsa amb ceba, és molt important passar-la sempre pel colador xinès. És una prova massa dura per al nen trobar-se trossets de ceba babosilla. Serà gairebé una garantia de fracàs si no es cola bé.