Adobillo de bledes

INGREDIENTS:
- 1 manoll de bledes
- 6 dents d'alls
- 1 llesca de pa
- 50 grs. de vinagre de xerès
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 6 grans de pebre negre
- oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de sal
Primer es neteja bé les bledes i es separen les fulles dels tronxos, se'ls treu els fils més gruixuts, i les trocegem. En una casserolagran, es fiquen les penques trocejades, es tapa la casserola i la deixem 5 minuts a foc mitja, l'aigua que deixa anar es suficient perquè s'estovi, a continuació es fiquen les fulles i es deixen 3 minuts més tapat, així s'acabaran d'estovar.
Mentres es couen les bledes, es prepara l'adobillo, en una paella es posa bastant oli i es posa a fregir el pa i tres dents d'all, quan estan dauradets es posa en un plat amb una mica d'aigua perquè es vagin empapant. A l'oli de fregir el pa es retira del foc i afegeix el pebre vermell i el vinagre, es sacseja una mica i es posa una altre vegada al foc perquè es lligui bé i s'aparta.
Es posa el morter, el pa fregit amb els alls, una cullaradeta de sal, l'oli i els grans de pebre negra. Es pica tot fins aconseguir una papilla espesa. A la paella es posa una cullerada d'oli i es fiquen un parell d'alls llaminats, quan comença a dorarse s'afegeixex les bledes i es voltegen durant un minut, s'afageix el majaíllo, i finalment se'ls dona una volta i ja està.
El més... d'Oci
- El líquid de les conserves no és dolent: així és com el pots aprofitar
- Sis plans per fer en família aquest cap de setmana
- Entrades gratuïtes per veure el Circ Històric Raluy
- Les sèries i pel·lícules que no et pots perdre aquest cap de setmana
- Aquest és el sou que cobra Jesús Cintora per cada entrega de ''Las cosas claras'
- Quan i on veure «Eso que tú me das», l'última entrevista de Jordi Évole a Pau Donés
- Jordi Évole pateix un atac de cataplexia en directe i descol·loca Wyoming: «Què li passa a aquest home?»
Llibre de receptes
Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...