Anxoves gratinades

1 vot
Anxoves gratinades

INGREDIENTS:

  • 600 g d'anxoves
  • 3 cullerades de pa ratllat
  • 3 grans d'all
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • pebre
  • julivert
  • sal

Les anxoves es netegen, es tallen en filets i s'assequen. Els alls es piquen menuts i es majan al morter amb el julivert, també picat, i el pa ratllat. Es greixa una font de forn amb una mica d'oli; es col·loca una capa de filets d'anxova amb la part oberta cap amunt, es salpebren i es posa una capa de picada; després, una altra capa d'anxoves, i es repeteix l'operació fins a finalitzar amb una capa del picada. Finalment, s'enfornen les anxoves a temperatura mitjana durant 15 minuts.

Comentari nutricional:

Encara que és de sobres conegut, el contingut de sal de les anxoves pot ser una amenaça per a l'equilibri de la salut en persones amb problemes cardíacs i circulatoris. Una porció raonable d'aquest plat es limita a un simple aperitiu acompanyat d'una mica d'aigua per diluir l'excés de sals.