Torró de crema

0 vots
Torró de crema

El postre tradicional de Nadal,també fet per tu

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg d'ametlla mòlta
  • 1/2 kg de sucre glas
  • 1 tub de vainilla
  • rovells d'ou
  • pa d'àngel

Sobre una superfície llisa es barreja l'ametlla, la vainilla i el sucre glacé "reservant dues cullerades per empolvorar". Després unir tot , s'afegeix una a una les gemmes necessàries (la quantitat de gemmes dependrà de la seva grandària i només es posaran les necessàries perquè la massa quedi consistent sense estovar, normalment se solen utilitzar quatre).

Un cop aconseguida la pasta, es modela amb una bola que es col·loca sobre la taula empolvorada de sucre, s'allisa amb el rotllo pastisser i es  dóna forma de barra no molt gruixuda; en aquest punt, es passa a una safata plana i  el fons es folra amb una hòstia, retallada a la mateixa grandària que la barra. Es cobreix amb una altra hòstia i es retalla de la mateixa manera; es posa un pes a sobre i es deixa assecar a temperatura ambient durant sis o set dies. Transcorregut aquest temps de repòs, es retira el pes i el torró està llest per consumir.