Gall dindi farcit de Nadal

0 vots
Gall dindi farcit de Nadal

un plat assequible, que delícia els paladars més exquisits

INGREDIENTS:

  • 1 gall dindi d'uns 4 kg
  • 1 tòfona
  • 1/4 kg de salsitxes
  • 2 pastanagues
  • 1/2 kg de prunes panses
  • 50 g de pinyons
  • 100 g de mantega de porc
  • 1 copa de xerès
  • 1 ceba
  • pebre
  • sal

Així es prepara:
El gall dindi "net i buit" s'assaona per dins amb sal i pebre i s'omple amb les salsitxes lleugerament passades per la paella, les prunes cuites i desossades, els pinyons, la tòfona picada i una cullerada de mantega de porc.

A continuació, es cus amb fil de bramant o se subjecta l'obertura amb uns escuradents, s'assaona per fora amb sal i pebre i es posa en una font refractària amb la resta de la mantega, la ceba tallada a tires i les pastanagues pelades i partides en rodanxes.

En aquest punt, s'introdueix el gall dindi al forn a temperatura moderada i s'ofega en el seu greix fins que adquireixi color daurat; llavors, es ruixa amb el xerès i es deixa coure fins que estigui tendre "unes tres hores. Transcorregut aquest temps, es retira del forn, se li treuen els fils o els escuradents i es passa a una font regat amb tota la seva salsa. Es serveix sencer o trinxat.