Arròs sec de bacallà, cloïsses i carxofes

0 vots
Arròs sec de bacallà, cloïsses i carxofes

Proposta de Lluís Fernández, d’Els Pescadors de Llançà

INGREDIENTS:

  • Ingredients:
  • 480 grams d’arròs varietat de l’Estany de Pals.
  • 10 peces de carxofes.
  • 1 kg de cloïsses.
  • 4 lloms de bacallà dessalats d’uns 130 grams cada un.
  • Oli d’oliva c/s.
  • 4 unitats d’alls trinxats.
  • 4 branques de julivert trinxat.
  • PER AL FUMET.
  • Un litre d’aigua.
  • 10 pells de bacallà.
  • Un porro.
  • Una ceba.

reparem primer el fumet posant a foc viu una olla amb aigua. A part, en una paella, brasejarem les verdures i les afegirem a l’olla. Ho deixarem bullir tot junt uns 30 minuts per aconseguir un brou aromatitzat amb pells de bacallà. El color el donaran les verdures i el gust les pells. Ho colem i ho reservem. En una cassola per fer arròs al forn, primer de tot enrossirem les carxofes que prèviament haurem netejat i tallat a quarts. Retirem les carxofes i tot seguit enrossirem els alls trinxats, un cop fet aquest procés posarem el julivert i tot seguit mullarem amb el caldo de bacallà perquè no se’ns cremi el julivert. El següent pas és afegir l’arròs i, quan comenci a bullir, el posarem al forn a 180º perquè s’assequi. Cinc minuts abans de treure’l del forn, afegirem el bacallà i les cloïsses.

Mapa d'ubicació