Bacallà amb coulis de pebrot i albergínies amb comí

0 vots
Bacallà amb coulis de pebrot i albergínies amb comí

Una proposta per quedar bé

INGREDIENTS:

  • Bacallà: 4 peces.
  • Pebrot escalivat: Dues peces.
  • Albergínia: Una peça.
  • Oli d’oliva: Una setrilla al gust.
  • Sal i pebre: Al gust.
  • Comí: Una cullerada.

En primer lloc, agafarem l’albergínia i la tallarem amb mesura a la manera tradicional. Salpebrarem els talls i ho posarem al forn. Quan l’albergínia estigui cuita, hi afegirem el comí i, finalment, ho passarem per la picadora. El següent pas serà preparar el coulis. Agafarem un tall de pebrot que prèviament haurem escalivat i, amb el suc de l’escalivada, també ho passarem pel túrmix amb sal i pebre, vigilant de no passar-lo excessivament.

 

Disposarem del bacallà, que prèviament haurem dessalat per evitar que no sigui massa fort. Cada tall, amb molta cura, el passarem per la paella fins que quedi ros i ben cuit. Aquest procés s’ha de fer amb molt de compte i amb la paella convenientment oliada, sense excessos, per evitar que el bacallà s’arribi a coure massa. Per muntar el plat, posarem l’albergínia amb el comí en el fons com a llit del bacallà. El peix el situarem al damunt i, finalment, aprofitarem el coulis de pebrot per dibuixar-hi unes ratlles al capdamunt. Ho acabarem de guarnir amb pols de comí.

Mapa d'ubicació