Coca de vidre amb sardines marinades, pernil ibèric i raïm moscat

0 vots
Coca de vidre amb sardines marinades, pernil ibèric i raïm moscat

Una proposta del Restaurant de l'Hotel Duran de Figueres, Cuina del Vent

INGREDIENTS:

  • Per fer la coca de vidre
  • Massa
  • Farina. 60 grams
  • Oli d’oliva. 10 ml
  • Aigua temperada. 30 ml
  • Vidre
  • Sucre. 10 gr
  • Anís. 10 ml
  • Oli d’oliva verge. 10 ml
  • Granet d’ametlla. 20 g
  • Marinat de sardines
  • Salmorra
  • Vinagre vi blanc. 100 ml
  • Sal fina. 150 g
  • Sardina sense espina. 16 filets
  • Aigua mineral
  • Altres ingredients
  • Julivert picat a la brunoise. 10 g
  • Sal Maldon. 10 gr
  • Raïm moscat de Llançà. 40 peces
  • Pernil ibèric. 100 grams
  • Reducció de Porto. 10 ml
  • Oli d’oliva. 10 ml

Per fer la coca de vidre: Pasteu la farina, l’oli d’oliva i l’aigua temperada fins que quedi homogènia. Estireu la massa i feu quatre tires de 4x10 cm. Enrossiu-la 10 minuts al forn a 180º. Traieu-la del forn, escampeu l’oli d’oliva, el sucre, el granet d’ametlla i per últim l’anís sec. Fornegeu 8 minuts més a 180º.

Elaboració del marinat de la sardina: Barregeu la salmorra, el vinagre, la sal i l’aigua amb el túrmix durant 3 minuts. Filetegeu les sardines. Marineu les sardines durant 32 hores amb la salmorra i després poseu-les amb oli de gira-sol per a conservar.

Decoració del plat: Poseu sobre la coca de vidre les sardines marinades ben escorregudes i el pernil ibèric. Els grans de raïm moscat, unes gotetes de reducció de Porto, una mica de julivert i la sal Maldon.

Mapa d'ubicació