«Sabayon» de figues coll de dama al moscatell

0 vots
«Sabayon» de figues coll de dama al moscatell

Una proposta del restaurant El Molí de Pont de Molins, Cuina del Vent

INGREDIENTS:

  • Per a quatre persones
  • 16 figues coll de dama
  • 400 cl nata líquida
  • 60 gr sucre
  • 3 rovells d’ou
  • Moscatell de l'Empordà
  • Gelat de vainilla

En primer lloc, escalfarem la nata líquida sense que arribi a bullir. Per un altre costat, barrejarem els rovells amb el sucre, i un cop barrejats hi tirarem la nata líquida calenta a poc a poc. Un cop fred ho reservarem 12 hores a la nevera.

Després, netejarem les figues i les preparem com si fos un carpaccio, o bé xafades o tallades primes.

Muntarem la preparació de rovells amb nata i un cop estigui gairebé muntada, hi posarem un raig de moscatell. Escamparem aquesta emulsió per sobre les figues i ho posarem a gratinar.

Acabarem el plat amb una mica de gelat de vainilla per aconseguir unes postres fredes i calentes a la vegada.

Mapa d'ubicació