Ous amb panets

0 vots
Ous amb panets

INGREDIENTS:

  • 6 ous
  • 100 g de pernil serrà
  • 1/2 kg de tomàquets
  • 3 panets de Viena
  • 2 cullerades de mantega
  • llet
  • Oli d'oliva
  • sal

Amb els tomàquets-pelats, trossejats i sense llavors-es prepara una salsa.

 

Els panets es parteixen per la meitat, se'ls retira la molla formant 6 nius i es banyen en llet.
 

En una cassola es fon una mica de mantega, s'afegeix el pernil tallat a trossets i la salsa de tomàquet passada pel passapurés, després, es deixa coure durant 20 minuts o fins que la salsa s'espesseixi. Quan estigui a punt, s'omplen els panets i sobre cadascun d'ells es posa un rovell en cru.

 

Es baten tres clares amb un pessic de sal a punt de neu dur, es passa la merenga a una màniga pastissera i es formen piràmides damunt de cadascuna de les gemmes.

 

S'escalfa oli en una paella i, quan estigui a punt, es fregeixen els panets, amb un cullerot es va abocant oli per sobre de les clares fins que agafin color. Es serveixen calents.