Carbayones

1 vot
Carbayones

INGREDIENTS:

  • INGREDIENTS PER LA MASSA 250 g de margarina, 250 g de farina, 1 tasseta d'aigua freda, 1 culleradeta de sal
  • PER AL FARCIT 200 g d'ametlla mòlta, 2 ous, 200 g de sucre, 1/2 copa de xerès dolç, ratlladura de llimona
  • PER FER EL BANY DE ROVELL 4 rovells, 4 cullerades d'aigua, 100 g de sucre
  • PEL BANY BLANC 2 tasses d'aigua, 3 tassetes de sucre, unes gotes de llimona.

Amb els ingredients de la massa es fa una pasta de full. Per al farciment es barreja en una font l'ametlla, el sucre i ratlladura de llimona, després s'agreguen les clares -una mica batudes-, els rovells i el vi.

La massa de pasta de full s'estira en petites porcions amb el rotllo i amb aquestes es cobreixen els motlles-que seran com barquetes-, després, s'omplen amb el preparat d'ametlla i es fiquen al forn mitjà-fort coberts amb una tapadora. Quan la pasta estigui ben cuit es treuen i es reserven.

Per al bany de rovell, es posa a coure l'aigua amb el sucre fins a aconseguir un almívar. S'afegeixen els rovells i es remou la barreja amb les varetes fins que s'espesseixi. Amb aquest bany es cobreixen els carbayones i es deixen refredar.

Després es prepara el bany blanc bullint l'aigua amb el sucre fins a aconseguir un almívar espès. Quan estigui se li afegeixen unes gotes de llimona i es bat fins que comenci a posar-se blanc, aleshores es banyen amb ell els pastissos; quan estiguin ben freds es passen a uns motlles de paper arrissat i se serveixen. Es conserven bé diversos dies.

Mapa d'ubicació