Sopa de cireres amb gambes, formatge i gingebre

0 vots
Sopa de cireres amb gambes, formatge i gingebre

Una proposta de l'Hotel-restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries, Cuina del Vent

INGREDIENTS:

  • Per a la sopa: 650 g de tomàquet madur
  • 40 g de ceba
  • 70 g de pebrot verd
  • ½ gra d’all
  • 70 g de pa rústic sec
  • sal
  • 50 g d’oli d’oliva
  • 25 g de vinagre de xerès
  • 2 kg. de puré de cireres
  • Per als nyoquis: 6 fulles de gelatina
  • 85 g de nata del 35% m.g
  • 85 g de nata del 35% m.g
  • 125 g de formatge fresc d’ovella
  • Altres ingredients: 3 gambes roges mitjanes. Flor d’espígol. Gingebre confitat a la brunesa.

PER FER LA SOPA: Triturem a la thermomix els tomàquets amb la ceba, el pebrot, l’all i el pa. Quan la barreja tingui una textura suau i homogènia ho amanim amb la sal, l’oli i el vinagre. Finalment hi afegim el puré de cireres i ho triturem. Colem el suc resultant i rectifiquem el gust.

PER ALS NYOQUIS DE FORMATGE FRESC. Coem una quantitat de nata amb el formatge fresc tot procurant retirar el xerigot. Quan sigui ben desfet li afegim les fulles de gelatina prèviament hidratades. Ho triturem i ho passem per un colador fi per tal d’obtenir una crema fina. Mentrestant tindrem l’altra quantitat de nata semi muntada a la qual li afegirem, a poc a poc, la barreja de formatge fresc.

Per fer els nyoquis, ho deixem reposar a la nevera per espai d’una hora. Ho posem dins d’una mànega pastissera i fem tires, les quals les tallarem a una amplada de 3 cm. Ho reservem.

PER A LES GAMBES. Les courem durant 1 minut a 64ºC i les reservem.

PRESENTACIÓ DEL PLAT: En un plat soper de mida gran hi posarem 2 o 3 nyoquis de formatge. Al costat de cada nyoqui, hi posarem una gamba amb un xic de sal. A sobre dels nyoquis, hi posarem un tros de gingebre confitat a la brunesa i una flor d’espígol. Finalment, a taula, hi tirarem 100 grams de sopa de cireres o bé 40 grams.

Mapa d'ubicació