Suflé coulant de mató amb mel i gelat de farigola

0 vots
Suflé coulant de mató amb mel i gelat de farigola

Una proposta de Joan Calsina, xef del restaurant El Vaixell de Llançà, Cuina del Vent

INGREDIENTS:

  • Mató de llet d’ovella ripollesa de Mas Marcè. 280 grams
  • Mel. 0,80 g
  • Nata. 0,130 g. 35%
  • Ous. 5
  • Rovells. 5
  • Sucre. 0,125 g. 35%
  • Farina. 0,125 g
  • Mantega. 0,275 g
  • Puré de mango, garnatxa de l’Empordà i mel

Per a vuit persones. Posem a coure el mató, la mel i la nata fins que bulli i ho congelem. Per un altre costat, barregem la farina, el sucre, els rovells i la mantega. Finalment agafem 0,200 g del preparat que hem fet abans i l’afegim a la barreja.

Ho passem per la batedora a velocitat normal, en algun moment a velocitat màxima, tot plegat durant uns 3 minuts. Posem papers de cuina vegetal als motllos d´acer  inoxidable i emplenem ¾ parts del motllo i ho congelem.

El posem a coure directament congelat i anem provant temps i temperatures, ja que cada forn és diferent. Aproximadament 11 minuts a 240º. Preparem el coulis amb el mango, la mel i la garnatxa i decorem el plat. Se serveix acompanyat de gelat de farigola.

Mapa d'ubicació