Arròs amb llet

0 vots
Arròs amb llet

Aquestes típiques postres tenen el seu truc, aprèn a elaborar-les

INGREDIENTS:

  • 1 tassa d'arròs (uns 100 g)
  • 75-100 g de mantega
  • 1,5 litres de llet sencera
  • 80-100 g de sucre (al gust)
  • canyella en branca (1 pal)
  • barreja de sucre i canyella mòlta pel recremat

Bull la llet en una cassola i, ja bullida, se li tira la canyella en branca-en dues o tres trossos-i l'arròs, per a foc suau i continu, procedir a la seva cocció. És important que aquesta sigui lenta i que remogui l'arròs de continu amb una cullera de fusta. Perquè l'arròs sigui cremós es precisa un temps entre dues hores i dues hores i mitja.

A punt de finalitzar la cocció de l'arròs s'agrega el sucre i la mantega, i es remena bé perquè tot quedi perfectament barrejat i el conjunt resulti homogeni.

Ja en el seu punt, es col·loca l'arròs amb llet (millor, la crema d'arròs amb llet) en una font i, ja fred, s'empolvora amb una barreja de sucre i canyella mòlta que després es requema amb una planxa de ferro roent .