Espaguetis amb oli i all

1 vot
Espaguetis amb oli i all

Una de les més simples receptes italianes de la cuina de la pasta és la dels espagueti aglio e olio

INGREDIENTS:

  • 400 grams espaguetis
  • Sal
  • Aigua
  • 4 cullerades oli oliva (o fins el foble)
  • 3 o 4 grans all
  • Julivert abundant

Poseu una olla al foc amb aigua,  una cullerada d’oli (opcionalment) i una de sal; quan comenci a bullir, tireu-hi la pasta.

 

Teniu els espaguetis acabats de bullir, grenyals (al dente) amb una mica del seu suc, durant cinc minuts, mentre feu la guarnició. Poseu una paella amb l’oli al foc i feu-hi rossejar els alls, pelats i tallats a làmines, fins que siguin foscos, però no cremats. Afegiu-hi el julivert picat.

 

Tot seguit tireu el contingut de la paella, ben roent, damunt de la pasta, escorreguda. Serviu- ho tot seguit.

 

Notes:

 

Hi podeu afegir pebre negre o bitxo sencer (sense llavors) o a trossets (que es fa sofregir amb l’all) i, fins i tot, anxoves, en aquests darrers casos a la paella, aixafant-ho.
En aquesta recepta, a Nàpols, hom no troba necessari servir-hi formatge ratllat.

Mapa d'ubicació