Bacallà a la valenciana

0 vots
Bacallà a la valenciana

Recepta típica del País Valencià. Per a 4 persones

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de bacallà
  • 300 g arròs
  • 3 ous durs
  • 1 tassa de salsa de tomàquet
  • 2 cebes
  • pa ratllat
  • oli d'oliva
  • sal.

El bacallà "ja dessalat", es talla en trossos regulars, i es bull fins que comenci a sortir escuma. Després, es deixa refredar i se li treuen la pell i les espines. L'arròs es cou en aigua amb sal -millor en brou de peix- durant 15 minuts. Les cebes es tallen en cercles no massa fins.

En una font de forn o cassola de fang untada amb oli es col·loca la meitat de l'arròs, ja cuit, de manera que cobreixi el fons.

A continuació, es disposa el bacallà, sobre ell les cebes, la salsa de tomàquet i, finalment, la resta de l'arròs. Es ruixa amb una cullerada d'oli, s'empolvora amb pa ratllat i s'introdueix en el forn durant 15 minuts. Se serveix en la mateixa font, adornat amb ous cuits i, si es vol, també amb tires de pebrot.

Mapa d'ubicació