Ous «poché» amb patates, xoricets i cansalada ibèrica

0 vots
Ous «poché» amb patates, xoricets i cansalada ibèrica

Una proposta dels alumnes i professors de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà

INGREDIENTS:

  • Ingredients: Ous. 4 peces.
  • Patates. 400 grams.
  • Xoricets. 100 grams.
  • Cansalada ibèrica. 100 grams.
  • Torradetes de pa. 4 llesques.
  • Vinagre. 1 got petit.
  • Oli d’oliva. 1 got petit.

En primer lloc, en una cassola amb aigua hi posem vinagre i sal. Quan comenci a bullir, remenem i hi afegim el ous. Els deixem cuinar uns 6 minuts. Un cop cuinats, els refredem amb aigua i gel i ho reservem. Tallem les patates en làmines molt fines, les posem en una safata, les salpebrem i ho posem al forn a 160º fins que quedin mig fetes.

 

El xoricet el tallem a daus i el saltem en una paella amb una mica d’oli. Fregim el pa, i a sobre hi posem una làmina de cansalada ibèrica. Per preparar l’ou, posem paper film, a sobre hi col·loquem unes làmines de patates i, al damunt, l’ou. Fem una bola amb el paper film i el deixem reposar. Després, cal treure el paper film, i posar-ho a fregir amb oli d’oliva fins que les patates quedin fregides.


Mapa d'ubicació