All blanc amb tàrtar d’escamarlans i vieira

INGREDIENTS:
- Ametlles tendres. 150 grams.
- Brou del cap dels escamarlans o de fumet de peix. Un litre.
- Grans d’all. Un (prèviament escaldat).
- Oli d’oliva (per a l’all blanc). 3 centilitres.
- Molla de pa. 120 grams.
- Vieires. Dues.
- Escamarlans mitjans. Vuit.
- Sal i pebre blanc. Un pessic.
- Vinagre de Mòdena. Un raig.
- Oli d’oliva (per marinar els escamarlans), un raig.
Amb els caps i les pinces dels escamarlans fem un brou, sofregint-los amb una mica de ceba, porro i pastanaga, li afegim aigua i sal i el fem bullir durant 20 o 25 minuts, ho colem i ja el tenim; o bé amb un fumet de peix tradicional. Si no volem fer cap de les dues coses, l’all blanc també ens quedarà molt bo amb aigua mineral sola.
En una batedora posarem les ametlles, l’all i la molla de pa remullada en el brou, fumet o aigua, l’oli i unes gotes de vinagre, emulsioneu-ho fins aconseguir una crema molt fina, rectifiqueu de sal i pebre i guardeu-ho a la nevera ben fresc.
Picarem ben finament les vieires i les cues d’escamarlans, tenint la precaució d’extreure l’intestí. Ho posem en un recipient, ho salpebrem i l’amanim amb l’oli d’oliva, el deixem marinar durant uns minuts. Amb un aro al centre d’un plat fons posem el tàrtar, i al voltant li afegim l’all blanc. Podem afegir unes gotes d’oli per sobre.
Mapa d'ubicació
El més... d'Oci
- El líquid de les conserves no és dolent: així és com el pots aprofitar
- Sis plans per fer en família aquest cap de setmana
- Entrades gratuïtes per veure el Circ Històric Raluy
- Les sèries i pel·lícules que no et pots perdre aquest cap de setmana
- Aquest és el sou que cobra Jesús Cintora per cada entrega de ''Las cosas claras'
- Quan i on veure «Eso que tú me das», l'última entrevista de Jordi Évole a Pau Donés
Llibre de receptes
Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...