Bacallà al pil-pil exprés

1 vot
Bacallà al pil-pil exprés

Recepta del restaurant Cal Josetxo

INGREDIENTS:

  • All
  • Oli
  • Bacallà

Per començar preparem un pip-pil exprés que farem posant en un cassó l’oli amb els alls. Deixarem que l’all aromatitzi l’oli. Un cop aromatitzat l’oli, procedim a posar-n’hi més, fins que la cassola cobreixi un dit. Tot seguit hi afegim les pells de bacallà crues. Ho tornem a posar al foc perquè vagi agafant temperatura. En aquest moment veurem que comença a desprendre’s la gelatina de les cues. Tot plegat és un joc de temperatures i mai podem deixar que la temperatura augmenti massa.
Un cop comprovem que hi ha abundant gelatina, ho apartem del foc i ho reservem a la nevera durant unes hores. Un cop passades, passem la batedora al conjunt, que prèviament haurem colat. El resultat és semblant a la textura d’una maionesa. D’aquesta manera ja tindrem llest el pil-pil.


Per coure el bacallà, posem el pil-pil en una cassola, juntament amb el bacallà cru, i ho anem treballant, alhora que es cou el peix.


El plat el servim amb una torradeta i ho guarnim amb germinat de pèsol.

Mapa d'ubicació