Llet fregida amb gelat de torró

0 vots
Llet fregida amb gelat de torró

La llet fregida són unes postres d'origen conventual

INGREDIENTS:

  • Per a la crema de llet: 400 cm3 de llet sencera, 800 g de sucre, 500 g de farina, 300 g de midó, 400 g de mantega, 2 beines de vainilla, 1 culleradeta de canyella, 1 culleradeta de ratlladura de pell de llimona
  • Per a la salsa de vainilla: 1/2 litre de llet, 1 beina de vainilla, 120 g de rovells d'ou, 125 g de sucre
  • Per a la salsa de xocolata 700 g de nata, 1.000 g de cobertura de xocolata
  • Per al caramel ràpid: 500 g de sucre, 50 g de glucosa
  • dàtils
  • Gelat de torró.

Amb els ingredients citats per la crema de llet s'elabora una beixamel, tipus crema pastissera, dura. Ja en el seu punt de cocció s'aboca en una safata rectangular de poc fons i, ja ben freda, es talla en trossos quadrats d'uns tres centímetres de costat cadascuna. Aquestes porcions s'arrebossen en farina i ou i es fregeixen en oli. S'escorren sobre paper absorbent, refreden i es reserven.

Per preparar la salsa de vainilla es barregen els ingredients assenyalats amb aquesta finalitat i s'escalfen a 85 º C, es passen pel colador xinès i, ja freda la salsa, es reserva. La salsa de xocolata s'elabora bullint la nata amb la cobertura.

Per fer el caramel es fon el sucre i la glucosa fins que ofereixi color ambar fort. En un plat es disposa un fons de salsa de vainilla; i a sobre si situen tres porcions de llet fregida. per decorar-ho, en dues d'elles hi posem dos dàtils, i sobre l'altra una boleta de gelat de torró. S'adorna amb un ratllat de salsa de xocolata.

Mapa d'ubicació