Bacallà fresc amb velouté d’escopinyes

0 vots
Bacallà fresc amb velouté d’escopinyes

Una recepta fàcil i que sempre fa quedar bé.

INGREDIENTS:

  • 200 g de supremes de bacallà fresc
  • 5 escopinyes
  • 100 g de brou de peix
  • 5 g de mantega
  • 5 g de farina
  • Sali i oli d’oliva verge
  • Porradell picat.

Posem el brou de peix en un tupí. Hi afegim les escopinyes. Ho posem al foc i      obrim les escopinyes dins d’aquest brou. Les traiem tot just es comencin a obrir.Llencem les closques i ens quedem la polpa de les escopinyes. En una paella fonem la mantega i hi afegim la farina fent un roux. Tot seguit hi afegim el brou d’obrir les escopinyes ben colat. Deixem que arrenqui el bull tot remenant fins que la salsa quedi lligada, fent la velouté. Posem el punt de sal. Coem el bacallà al forn amb un raig d’oli. Posem la velouté de base al plat, damunt hi posem el bacallà, decorem amb les escopinyes i amb una mica de porradell picat.

 

Autors: Màrius Ferrer i Jordi Pujol

Mapa d'ubicació