Mongetes tendres a l'espanyola

0 vots
Mongetes tendres a l'espanyola

INGREDIENTS:

  • 850 g de mongetes tendres
  • 600 g de patates
  • 50 g de pernil
  • 1 ou cuit
  • 1 ceba
  • 1/4 kg de tomàquets
  • 1 pebrot del temps
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • oli
  • sal

 

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Es tallen les mongetes en trossos, es renten i es posen a coure en aigua bullent amb sal i una mica de ceba. Quan estiguin tendres s'escorren i es reserven. En una cassola amb prou oli es fregeix el pernil tallat en trossos petits; una vegada fregit es retira de l'oli i es reserva. En el mateix oli es fregeix una cullerada de ceba picada molt fina, un gra d'all i julivert també picat fi; quan estigui tot fregit s'afegeixen els tomàquets i el pebrot picat.

 

Es cou tot juntament durant uns minuts i s'hi afegeixen després les mongetes i el pernil, remenant-ho bé perquè es lligui. Es tapa i es deixa coure lentament, una vegada rectificada la sal.

Les patates, tallades en trossos mitjans, es posen a coure en aigua freda amb un tros de ceba, un gra d'all i una branca de julivert. Salades al punt just, es couen durant mitja hora; una vegada cuites, s'escorren i se saltegen amb una mica d'oli. Quan tot estigui en el seu punt, es passen

les mongetes a una plata en la qual repartiu-hi ous cuits. Les patates es col·loquen per decorar i se serveix.