Congre a l'estil de Tarragona

0 vots
Congre a l'estil de Tarragona

INGREDIENTS:

  • 1 kg de congre
  • 3 ous durs
  • 1 tassa de salsa allioli
  • 300 g de tomàquets
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 grans d'all
  • 1 llimona
  • 1 fulla de llorer
  • julivert
  • oli
  • sal

 

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1.   El congre –de la part oberta– es talla en trossos i es col·loca en un recipient, es ruixa amb el suc d'una llimona i un rajolí d'oli. La fulla de llorer, tallada en trossets, es posa a sobre del peix i es deixa macerar durant una hora.

 

2.   A part, en una cassola amb una mica d'oli posada sobre el foc es fregeixen molt a poc a poc les cebes, els alls i el julivert –tot això picat molt menut–. Els tomàquets, sense pell ni llavors i tallats en daus, s'afegeixen a la cassola i s'amaneixen amb un pessic de sal. Aquests ingredients han de coure durant 20 minuts.

 

3.   Transcorregut aquest temps, s'incorpora el congre a la cassola i es cuina a foc lent uns 25 minuts més. Ja en el seu punt, s'adorna amb els ous durs, tallats en tres trossos cadascun, i amb la salsa allioli distribuïda per tota la cassola. Seguidament es porta a taula.