INGREDIENTS

-Mig quilo de mongetes tendres

-Una ceba grossa

-Oli vegetal (o d’oliva)

-Sal

-Quatre ous

ELABORACIÓ

-Netegeu les mongetes escapçant-ne les puntes, i talleu-les a trossos d’uns 2 o 3 centímetres.

-Peleu la ceba i talleu-la en juliana, com per a sofregit. Poseu una paella al foc amb oli i feu-hi rossejar la ceba. Quan estigui a punt que no sigui cremada, hi afegiu les mongetes, ho cobriu amb aigua i ho feu coure a foc baix fins que les mongetes siguin cuites, amb la paella tapada, fins que no quedi líquid (uns 15 minuts). Saleu-ho. Bateu els ous. Tireu-los a la paella, posant- hi una mica d’oli, deixeu-ho quallar una mica i gireu la truita.

-Serviu-la en una safata, tallada a triangles, adornada amb galls de tomàquet i, opcionalment, una salsa de iogurt i all.

NOTES

-S’hi pot afegir pebre, anet, menta, etc.