Notícies | Gastronomía

RECEPTA | Lloms de bacallà amb brandada i verdures

06-04-2021 10:21
0 vots
Bacallà

Bacallà

INGREDIENTS
-4 talls de bacallà de 120 g c/u (en remull)
-4 carxofes
-12 alls tendres
-4 llesques de pa de motlle sense crosta
-oli

Brandada:
-200 g morro de bacallà (en remull)
-125 cc d'oli
-125 cc de nata líquida
-1 gra d'all
-puré de patates

ELABORACIÓ
-Enfarinem els lloms de bacallà lleugerament i els saltem començant pel costat de la pell i després els girem (els saltem lleugerament). Els reservem.
-Estirem el pa de motlle amb un corró, l'untem amb oli i el gratinem.
-Per fer la brandada, posem el morro de bacallà en un cassó cobert d'aigua juntament amb una branca de farigola, julivert i un gra d'all. Quan comenci a fer una escuma, el deixem infusionar durant 5 minuts. El colem i l'esmicolem. -Hi incorporem 150 g de puré de patates, l'oli d'haver fregit un gra d'all i ho triturem tot. Hi incorporem la crema de llet i ho remenem molt bé.
-Escaldem els cors de les carxofes, els tallem a quarts i els saltem perquè agafin una mica de color.
-Escaldem es alls tendres i també els saltem lleugerament.
-Per al muntatge del plat fem el següent, primer hi posem una cullerada de brandada, a sobre el bacallà, els alls tendres i les carxofes. Finalment, el pa de motlle gratinat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook