Notícies | Gastronomía

RECEPTA | Llobarro al forn

Sempre acostuma a ser bo, però si feu servir un llobarro salvatge, llavors ja és un plat de categoria
23-02-2021 11:10
0 vots
Un llobarro salvatge cuinat al forn amb patates Conpanyvino.com

Un llobarro salvatge cuinat al forn amb patates Conpanyvino.com

INGREDIENTS
-Un llobarro (d'un quilo, aproximadament).
-4 patates mitjanes.
-1 ceba mitjana.
-Alls.
-Oli d' oliva.
-Una copa de vi blanc.
-Una llimona.
-Sal i pebre.

ELABORACIÓ
-Sobre una base de patates, tallades horitzontalment o a rodelles de mig centímetre i sense pela, es disposa el peix, un cop escatat i salpebrat.
-En el llom s'hi fan uns talls on s'hi posen trossos de llimona
-Escampats damunt les patates, uns quants alls tallats a làmines i la ceba pelada i a rodelles, i tot plegat regat amb un raig de llimona (opcionalment) i vi blanc.
-Ho posem al forn prèviament escalfat a uns 200º una mitja hora, en tot cas fins que les patates i el peix mostrin un estat de cocció adequat. A fi que no s' assequi, cal regar-lo de tant en tant amb el mateix suc de cocció.

NOTES
-Si el peix és més petit, i cal escurçar el temps de cocció, convé passar abans les patates una mica per la paella.
-Observeu que aquesta recepta no du tomàquet, però molts n' hi posen, t allat a rodelles, així com julivert.
-Com hem dit, en alguns casos, per evitar que el peix s'assequi, es cobreix amb rodelles de tomàquet, ceba, pa ratllat, etc.
-És convenient sofregir abans els ingredients del llit de verdures, especialment les patates.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook