Notícies | Gastronomía

EL VI | Barbeito 5 years Malvasia Reserve

Un vi de l'illa volcànica de Madeira que és una delícia
23-02-2021 11:17
0 vots
Barbeito 5 years Malvasia Reserve

Barbeito 5 years Malvasia Reserve

Pocs vins al món acumulen tanta història com els vins de l’illa volcànica de Madeira, i encara són més pocs els que poden ser degustats 100 o 200 anys després de la seva verema. El celler Barbeito va ser fundat per Mário Barbeito el 1946, fruit d’un llegat històric. Va adquirir vinyes abandonades i va apostar pel magatzematge i l’envelliment dels seus vins amb l’objectiu de millorar-los. Actualment és Ricardo Diogo Freitas, propietari i net del fundador, el que va introduir grans canvis importants com l’abandonament de la venda de vins a granel, va ser el pioner a tota l’illa.

Els vins de Madeira s’obtenen per mitjà de la fortificació. La fermentació es para en afegir alcohol vínic neutre de 96º que mata els llevats, i deixa un nivell de sucre residual. La malvasia és un raïm d’alta acidesa i baix alcohol i la fortificació augmenta la seva estabilitat. Un altre factor que caracteritza els vins de Madeira va ser el descobriment, al segle XVIII, que el seu pas per l’Equador millorava les seves característiques, per això s’ajuden de la calor del sol per escalfar les botes durant el dia. D’aquest sistema d’envelliment s’anomena «Canteiro».

El vi Barbeito 5 years té un preciós color d’or ambre. Les aromes ens recorden els fruits secs, ametlles torrades, mel i fumats. Entrada en boca de textura sedosa i càlida, dolçor molt equilibrat per l’acidesa de tocs caramel·litzats.
Degustar una mica fresc, sense preocupar-se si s’acaba l’ampolla, es guarda perfectament. És una delícia.

DO: Madeira
Preu: de 14 a 18 euros (50 cl)

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook