El veganisme ha arribat per quedar-se. No és una moda, sinó un estil de vida que ha anat calant en uns comensals que avui dia tenen una oferta àmplia per seguir amb la seva dieta lliure de qualsevol ingredient d'origen animal. Hi ha restaurants vegans i receptes veganes que et faran gaudir de valent. Aquí et fem aquests suggeriments.Restaurants

Vegan Junk Food Bar

Un local modern i divertit amb menjar porqueria... vegà. Tal com ho llegeixes. Hamburgueses de mida XXL de 'vedella' i costelles de 'porc' d'allò més saboroses però que són pur 'trompe-l'oeil' perquè estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums. Per saber-ne més, llegeix aquí la crònica del restaurant Vegan Junk Food Bar.

Vrutal

Fa pocs mesos que està en funcionament però el seu èxit ha sigut immediat gràcies als seus combos de 'burgers' i còctels servits en un local d'estètica industrial. «Aquí no t'importarà si el menú és d'origen animal, vegetal o còsmic», prometen els seus responsables. És al Poblenou. En tens més detalls a la crònica del restaurant Vrutal.

Receptes

'Burritos'

Katy Beskow ha escrit 'Cocina vegana en 15 minutos' (Libros Cúpula), una obra amb receptes veganes ràpides i senzilles com aquests burritos, que es poden menjar a qualsevol hora. «Fins i tot te'ls pots emportar per esmorzar si els emboliques en paper d'alumini per mantenir-los calents», proposa. Pots consultar aquí la recepta de burritos vegans.

Minestrone de carbassó, pèsols i créixens per a tota la família

Beskow també inclou al seu llibre aquesta sopa tradicional en què «els pèsols i el carbassó aporten un gust més fresc a la sopa». «Tot i que és un plat lleuger, deixarà tota la família satisfeta», afirma l'experta, que afegeix al plat petits trossos d'espaguetis, tot i que proposa experimentar amb altres varietats de pasta. Descobreix aquí la recepta de minestrone.

Pa de pessic estil marbre

Aquest pa de pessic marbrejat necessita molt pocs ingredients per preparar-lo. Aguanta molt sucós a la nevera si el tapeu amb un drap de cuina, tot i que ja us dic que no us durarà més de dos dies.

Necessitaràs 300 gr de farina tamisada, 190 gr de sucre, 3 cullerades de Maizena, 2 culleradetes de llevat químic, 155 ml d'oli d'oliva suau, 290 ml llet vegetal, 1 cullerada d'essència de vainilla i cacau en pols sense sucre 3 cullerades.