Actualment aquest plat s’elabora en famosos restaurants inclosos a la guia Michelin; el podem fer igualment bé a casa. Una alternativa als callos, que són bons però ja cansen, ja que els trobem a pertot.

INGREDIENTS

-Mig quilo de cap de vedella bullit.

-Mig quilo de pota de vedella bullida.

-Oli.

-Sal.

-Aigua.

-Samfaina (una llossada per persona, aproximadament).

ELABORACIÓ

-Un cop desossats i tallats els ingredients, a daus no gaire grossos, els feu rossejar una mica en una cassola amb oli. A continuació hi afegiu una mica d’aigua o brou i la samfaina ja preparada. Deixeu-ho fent la xup-xup uns quinze minuts, remenant bé tots els ingredients; tasteu-ho de sal i serviu-ho tot seguit.

NOTES

-També podeu utilitzar llard, o una barreja de greix i oli. Hi ha qui fa desgreixar una mica el capipota a la cassola traient-lo i tornant-lo a afegir i deixant reduir el suc que deixa anar. Prèviament s’hi pot fer una mica de sofregit, afegir-hi farina, vi ranci, etcètera; també admet una picada.